Kamerkoor Revoce

Kamerkoor Revoce

Kamerkoor Revoce bestaat uit 26 zangers. Het koor richt zich vooral op a capella zang uit verschillende stijlperiodes.

Het koor ontstond in 1996 uit een groep enthousiaste zangers die meededen aan de opera “les Indes Galantes”. De naam van het koor roept associaties op met “voce”, het Italiaanse woord voor stem, maar is eigenlijk de afkorting van “regionaal vocaal ensemble”. Een verwijzing naar de eerste koorleden die allen afkomstig waren uit de regio Hilversum.

Revoce geeft per jaar twee concerten met een gevarieerde programmering. Daar tussendoor verlenen we ook medewerking aan projecten, festivals en andere optredens. Naast a capella koorwerken uit verschillende stijlperiodes wordt regelmatig de samenwerking gezocht met musici uit de regio. Dit kan variëren van een organist of pianist tot een klein orkestje of muzikaal ensemble.

Het koor heeft in de loop der jaren een grote diversiteit aan zowel wereldlijke- als kerkelijke muziek uitgevoerd. Naast werken van grote en bekende componisten als Mozart, Bach, Faure, Britten, Grieg en Brahms staan ook minder bekenden uit diverse stijlperiodes en windstreken op de repertoirelijst.

Revoce staat onder leiding van dirigent Nedyalka (Nelly) Todorova.